Forum-TR.CoM

Tam Versiyon: Tartan Zemin Kaplama Nedir?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[b][Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Linkleri Görebilir Kayıt Olmak İçin Buraya Tıklayın!][/b] uygulaması sert zemin yüzeylerinin sertliğini azaltmak için kullanılan bir zemin kaplama uygulaması olmaktadır. Bu uygulama genellikle parklar, bahçeler ve spor tesislerinde kullanılmaktadır. [b][Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Linkleri Görebilir Kayıt Olmak İçin Buraya Tıklayın!][/b] uygulaması yumuşak bir zemin elde ederek yaralanmaların ve zeminin kayganlığının giderilmesinde sıklıkla tercih edilen bir kaplama türü olmaktadır. Spor tesislerinin kaplamasında en çok tercih edilen zemin kaplamalarından bir tanesi olmaktadır. Tenis kortlarında, basketbol sahaları gibi alanlar en yaygın olarak kullanılan alanlar olmaktadır. [b][Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Linkleri Görebilir Kayıt Olmak İçin Buraya Tıklayın!][/b] kullanım amacına göre seçilmelidir. Bunun nedeni ise zemin kullanım amacı doğrultusunda seçilmediğinde çeşitli problemler ile karşılaşılabilmesidir.

Tartan Zemin Kaplama Çeşitleri Nasıl Belirlenmelidir?

Tartan zemin kaplama çeşitleri genellikle granül malzemesinden üretilmektedir. Üretilen malzeme genellikle aynı olmaktadır. Fakat malzemenin rengi farklılık gösterebilmektedir. Tartan zemin sistemlerinin onlarca farklı renk seçeneği bulunabilmektedir. Renk kullanım amacına ve tasarıma göre belirlenmelidir. Tartan zemin sistemleri uygulamalarında renkler ile birçok farklı tasarım uygulanabilmektedir. Önemli olan nokta ise tasarımın kullanım amacı ile uyumlu olmasıdır.

Çalışma yapılacak olan alanın çevre ve kullanım amacı ile uyumlu olması tartan zemin uygulamasının alanda çok daha fazla hoş görünmesini sağlayacaktır. Görünümün kullanılan malzeme üzerinde hiçbir olumsuz etkisi olmamaktadır. Renk seçimleri sadece renge etki etmektedir. Bu neden ile kullanılan malzemenin formu bozulmadığı için zemin kaplaması özelliğini korumaya devam etmektedir.