Forum-TR.CoM

Tam Versiyon: Pivot Kapı Nedir, Ne İşe Yarar?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Pivot kapı modeli ya da ya da dikey olarak açılabilen kapılara verilen isimdir. Özellikle villa kapılarının dışa bölmeli olarak açılıyor olması farklı bir tasarıma ihtiyaç duyurabilir. [Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Linkleri Görebilir Kayıt Olmak İçin Buraya Tıklayın!] villalar için tercih edilecek en iyi kapılar arasında yer alır. Bu tip kapıların açılması ya da kapanması için dönen manyetik ya da yaylı mandal bulunmaktadır. Kapaklarında farklı malzemeler kullanıldığı gibi farklı tasarımlarda uygulanabilmektedir.
Pivot kapılar elektronik olarak uzaktan kontrol edilebildiğinden dolayı kapının uzaktan açılıp kapanması sağlanabilir.
Pivot Kapı Ne İşe Yarar?
Pivot kapıların farklı avantajları vardır. Dışarı doğru açılan bu kapı türü özellikle villa girişlerinde önemli bir tercihtir. İçeri doğru katlanan iki panel ile yapılmış bir dizi sürgülü kapıdır. Yatay ya da dikey olarak açılabilen bu kapılar [Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Linkleri Görebilir Kayıt Olmak İçin Buraya Tıklayın!] olarak kullanılmaz. Bunun içinde özellikle villalar için önemli bir tercih olacaktır.
Pivot Kapının Önemi Nedir? 
Pivot kapılar villalarda, ticari işletmelerde ve kurumsal firmalarda kullanılır. Farklı şekillerde üretilmiş olduğu gibi ucuz olması da bu kapıların popüler olmasına imkan sağlamıştır. Pivot kapıların kurulumları kolaydır. Bu nedenle aynı gün içerisinde kurulum sağlanabilir. Pivot kapıların en önemli özelliği menteşe üzerinde dönerek açılmasıdır. Yani sıradan kapı menteşelerine sahip değildir. Bu tip kapıların binada kullanılması da söz konusu olabilir. Özellikle daire içerisinde kullanıldığında alt ve üstteki dairelere ses geçirmeme özelliğine sahiptir.