Forum-TR.CoM

Tam Versiyon: Şarkı PR Hizmeti
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Dinlediğimiz şarkıların bize ulaştırılma süreci aslında düşündüğümüz kadar basit değildir. Çünkü Türkiye ve dünyada her gün yeni bir müzik kaydı yapılıyor ve tüketicinin beğenisine sunuluyor. Bizim dinlediğimiz bu müziklerin öncelikli olarak uzun bir reklam yolculuğuna çıkması gerekiyor. Yani insanların bahsettiği gibi müziği yaptınız, klibi çektiniz Youtube’ye yüklediniz biz dinlemiyoruz. Bunun üst sıralara çıkması ve daha geniş kitlelere erişim sağlaması için önce [Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Linkleri Görebilir Kayıt Olmak İçin Buraya Tıklayın!] alınması gerekiyor. Yani bu sürecin en başında uzun bir reklam çalışmasına ihtiyaç var. Burada seçeceğiniz pr firması çok önemlidir. Çünkü doğru yapılmadığı takdirde şarkınızın dinlenmesi ve sizin bugün ki sistemde fenomen olmanız söz konusu değildir.
Evet, [Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Linkleri Görebilir Kayıt Olmak İçin Buraya Tıklayın!] için pr çalışmasının önemli olduğunu söyledik, ama nedir bu pr çalışması?
PR Çalışması Nedir? Ne demektir?
PR yani piar çalışması halkla ilişkiler demektir. Basın, mobil uygulama, ssyal medya gibi araçlar kullanılarak daha fazla insanın zihninde kalıcılık oluşturma ve şarkı hakkında olumlu düşünce yaratma sanatıdır. Sanat diyoruz çünkü bunu yapabilmek için önce bilgi sonrasında da tecrübe gerekir. Herkesin ya da her firmanın yapamayacağı bu algı yöntemi sayesinde insanlar çıkardıkları şarkıları kısa zaman içerisinde geniş bir kitleye duyurabilir. Hatta bu yalnızca bir şarkı için olmaz aynı zamanda bir marka için de yapılabilir. Bu çalışma yapılmadan bahsettiğimiz gibi yükselmek söz konusu olmayacaktır.