Forum-TR.CoM

Tam Versiyon: Avukat Cübbesi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Her mesleğin kendine has bir kıyafeti vardır. Mesela doktorlar beyaz önlük giyerken endüstride çalışan işçiler forma giyerler. Bunun için bazı meslekleri değerlendirmek ya da anlayabilmek için o meslek mensuplarının giymiş oldukları kıyafetlere bakmak anlamayı kolaylaştıracaktır. Bizim bu makalede bahsedeceğimiz ise avukat cübbesi olacaktır. [Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Linkleri Görebilir Kayıt Olmak İçin Buraya Tıklayın!] belli bir standarda bağlı olarak hazırlanmıştır. Dolayısıyla her avukatın mutlaka bu kurallara uygun olacak şekilde davalara katılması gerekir. Avukat olan bir kişi göreve başlamadan önce cübbesini alması gerekir. Alınacak cübbe onun statüsünü belirleyeceği gibi meslekteki saygınlığını da ortaya koymasına imkan sağlayacaktır. Avukatların cübbe giymelerinin altındaki neden hijyenik olmaları değildir. Neden sorumluluklarını bilmek ve bu sorumluluklar doğrultusunda hareket etmesi gerektiğidir.
Savcı Cübbesi
Savcılıkta Türkiye’de en kutsal olan meslekler arasında sayılmaktadır. Yetki açısından çok önemli olan bu insanlar bulundukları her ortamda kendi ağırlıklarını hissettirebilirler. Dışarıdan bakıldığında birinin savcı olduğunu anlayabilmek kolay olmayabilir, ancak bir kişi savcı olması için uzun bir eğitim sürecinden geçiyor olması gerekir. Doğal olarak bu da onun saygınlığının ne kadar önemli olabileceğini bizlere göstermektedir. Savcılarda tıpkı avukatlar gibi cübbe giyerler, ancak [Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Linkleri Görebilir Kayıt Olmak İçin Buraya Tıklayın!] avukat cübbesine göre daha farklıdır. Bunu anlamayan birisinin bilmesi mümkün olmayabilir, lakin hukuk camiası içerisinde olan herkeste avukatla savcının cübbesi arasındaki farkı bilecektir.
Sonuç olarak toparlayacak olursak cübbeler hem mezuniyet açısından hem de tarih açısından oldukça önemli bir yere sahiptir.