Forum-TR.CoM

Tam Versiyon: Diş Beyazlatmanın Önemi Nedir?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Dişler estetik bir görüntü ve güzel bir gülüş açısından çok önemlidir. Bu nedenle herkesin dişleriyle ilgili rutin bakımları yaptırması ve diş temizliğini ihmal etmemesi gerekir. [Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Linkleri Görebilir Kayıt Olmak İçin Buraya Tıklayın!] denildiğinde öncelikli olarak fırçalamak çok önemlidir. Ancak dişleri zamanla fırçalamak yeterli olmayabilir. Dolayısıyla dişlerin temizliğinin yanı sıra profesyonelce temizlenmesi de gereklidir.
[Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Linkleri Görebilir Kayıt Olmak İçin Buraya Tıklayın!] oldukça önemli bir konudur. Bazı dişler genetik nedenlerden dolayı estetiğin dışında sarı bir görüntüye sahiptir. Bazı dişlerde ise sigara gibi zararlı maddelerin sarartması söz konusu olacaktır. Diş beyazlatma işlemi sayesinde dişler olması gerektiği renge tekrardan dönüştürülebilir. Hatta genetik olarak çözümlenmeyecek olan sarı diş görüntüsü de beyazlatma işlemi sayesinde ortadan kaldırmış olacaktır.
Diş temizliği, ağız hijyeninin bir parçasıdır ve diş problemlerini önlemek amacıyla diş plağı ve tartarın dişlerden çıkarılmasını içerir. Tartar diş fırçasıyla çıkarılamaz; diş temizliği sırasında sadece bir diş hekimi çıkarabilir. Bunun içinde zaman zaman diş temizleme işleminin yapılmasına dikkat etmekte fayda vardır.
Diş Çürüklerini Önleyin
Düzenli olarak yapılan diş temizleme işlemi sayesinde dişlerin çürümesinin önüne geçilmiş olur. Diş çürükleri bakterilerin diş minesini yok eden asitler üretmesiyle meydana gelen hasarlardır. Zamanla birlikte dişlerde biriken bu tartarların temizlenmesi dişlere verilebilecek zararların da ortadan kaldırılmasına imkan sağlamış olacaktır. Düzenli olarak dişlerin temizlenmesi aynı zamanda diş eti hastalıklarının da önlenmesine neden olacaktır.