Forum-TR.CoM

Tam Versiyon: Bilya Nedir
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Linkleri Görebilir Kayıt Olmak İçin Buraya Tıklayın!] rulmanların üretiminde kullanılan parçalar arasında yer almaktadır. Yuvarlak olarak çeşitli maddelerden üretilen bilyalar çeşitli amaçlarla kullanılmaktadırlar. Küçük boyutlarda üretilmelerine rağmen işlevleri oldukça fazladır. Bilindiği gibi rulmanlar eksenel ya da dairesel olarak hareket eden iki parçanın sürtünme katsayısını düşürmektedirler. Rulmanlardan alınacak verimin maksimuma ulaşması için de iki döner halkanın arasına bilyalar yerleştirilmektedir.
Bilyalar kullanılarak üretilen rulmanlarda sürtünme minimuma iner ve makinenin hızı ise artar. Her rulmanda bilyalar kullanılmaz. İhtiyaca bağlı olarak rulmanlar, eksenel sabit bilyalı ve sabit bilyalı olarak üretilmektedirler. Bilyaların sadece üst kısımları halkayla temas halinde olur. Bu şekilde daha az temas ile daha yüksek devir elde edilebilmektedir.
Bilya Fiyatları
[Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Linkleri Görebilir Kayıt Olmak İçin Buraya Tıklayın!] kullanılacakları rulmanın ölçülerine bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Bilyalar küçük yapıları olmasına rağmen fonksiyonları fazladır. Eksenel ya da dairesel hareket eden rulmanlar içinde verimi arttırmak için kullanılırlar. Tek sıra ya da çift sıra olarak kullanılmaktadırlar. Boyutları kullanılacağı makineye uygun olması şarttır. Her rulmana uygun sayıda bilyanın yerleştirilmesi de sürtünmenin azalması için önemlidir.
Cemal Rulman firmamız Türkiye’nin en büyük rulman ve ithalatçısı ve dağıtımcısı olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Ülkemizin her noktasına üstün kalitede rulmanları ve bilyaları uygun fiyatlı olarak gönderimini sağlamaktadır. Firmanızın ihtiyacı olan rulmanları ve bilyaları uygun fiyatla alabilmek için firmamızla iletişime geçebilirsiniz. Yetkili arkadaşlarımız size özel fiyat teklifini kısa sürede sunacaklardır.