Merhaba ziyaretçi, bunu okuduysanız kayıtlı olmadığınız anlamına gelir. Birkaç basit adımda kayıt olmak için Buraya Tıklayınız Forumumuzun tüm özelliklerinden yararlanacaksınız.
Bu forum çerezleri kullanıyor
Bu forum, kayıt yaptıysanız giriş bilgilerinizi saklamak için çerezlerden ve son ziyaretiniz değilse son kullanma ziyaretinizden yararlanır. Tanımlama bilgileri, bilgisayarınızda saklanan küçük metin belgeleridir; Bu forum tarafından belirlenen çerezler sadece bu sitede kullanılabilir ve güvenlik riski taşımaz. Bu forumdaki çerezler, okuduğunuz belirli konuları ve en son okuduğunuz zamanları da izler. Lütfen ayarlanmış bu çerezleri kabul edip etmediğinizi onaylayın.

Bu soruyu tekrar sormanızın engellenmesi için seçiminize bakılmaksızın tarayıcınızda bir çerez saklanacaktır. Çerez ayarlarınızı altbilgideki bağlantıyı kullanarak istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz.

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Glutensiz Un
#1
[b][Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Linkleri Görebilir Kayıt Olmak İçin Buraya Tıklayın!][/b] denildiğinde akla gelen ekmek oluşturma sürecinde hamur ağ yapısını oluşturan proteindir yani hamurun güçlü yapısının sebebidir. Glüten olmadan ekmek mayalanmayacak veya ayrılmayacaktır. [b][Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Linkleri Görebilir Kayıt Olmak İçin Buraya Tıklayın!][/b] elastik bir protein koleksiyonudur. Proteinler birbirine bağlandığında esnek bir yapı oluştururlar. Tıpkı tendonlardaki veya örümcek ipeğindeki protein gibi. Su ile karıştırılıp hamur haline getirildiğinde glüten proteini aynı esnekliğe sahiptir. Fırın sahipleri gluteni ekmek yapmak için bir tür iskele olarak kullanırlar. Tek hücreli bir organizma olan maya, buğday ununa eklenir. Burada şeker işleme yoluyla tüketilir ve karbondioksitten oluşan kabarcıklar haline gelir. Hamur, hava kabarcıklarını yakalayarak genişler, böylece esnek bir yapışkan omurga desteğine sahip bir gözenek ağı oluşturur. Isıtıldığında, glüten korunur ve elastikiyet yumuşak ve gevrek hale gelir. Herhangi bir buğday ekmeğini ince dilimler halinde keserseniz, içinde kabarcıklar ve glüten desteği bulacaksınız. Fırın sahipleri gluteni ekmek için bir çeşit destek olarak kullanır çünkü glüten ekmeği yumuşak ve çiğnenebilir hale getirebilir. Köpüğü ve [b][Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Linkleri Görebilir Kayıt Olmak İçin Buraya Tıklayın!][/b] ürünler desteğini görmek için herhangi bir buğday ekmeğini dilimleyin.

Glutensiz  Gıda Nedir

Glutensiz besinler, çölyak hastalarının diyetleri için hazırlanan gıdalardır. Çölyak hastalığını tedavi etmenin tek yolu bu besindir. Çölyak hastaları; sıradan ekmek, makarna, kek, hamur işleri, bisküvi ve benzeri yiyecekleri yiyemezler. Mısır unu, pirinç unu, soya fasulyesi unu, patates unu ve diğer yiyecekler glüten içermez, bu nedenle yenmesi kolaydır.
Ara
Mesaj Değerlendirme
Cevapla




Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. Şikayet Mailimiz.
"Forum-TR.CoM'un" "Frmtr ve Forumtr" ile herhangi bir ilişiği yoktur. Lütfen Belirtilen Alan Adlarıyla İlgili Talepleriniz Kendi Web Sayfaları Üzerinden İletmelisiniz.




Toplist 25 | Webservis | Toplist Sitesi | Toplist Site ekle